تحولات منطقه

رژیم غذایی مملو از اسیدهای چرب اُمگا ۳ موجود در آجیل و ماهی‌های چرب به کُند کردن پیشرفت فیبروز ریوی کمک می‌کند.

یک بیماری کشنده ریه و نقش امگا۳ در کاهش نرخ مرگ ناشی از آن
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش هلث دی نیوز،  فیبروز ریوی یک بیماری بالقوه کُشنده است که در آن بافت ریه به مرور زمان زخم و سخت می‌شود. این بیماری که اغلب با سیگار کشیدن مرتبط است، عملکرد ریه را مختل می‌کند به طوری که بیماران دچار تنگی نفس، ضعف و ناتوانی می‌شوند.

محققان این مطالعه، سلامت ۳۰۰ بیمار مبتلا به بیماری بینابینی ریه- دسته‌ای از بیماری‌های تنفسی که شامل فیبروز ریوی است- را ردیابی کردند. اکثر آن ها فیبروز ریوی "ایدیوپاتیک" داشتند (به این معنی که علت دقیق بیماری ناشناخته است) و بیشتر آن ها مرد بودند (مردان بیشتر مستعد ابتلاء به این بیماری هستند).

آزمایش خون برای سنجش میزان دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ در رژیم غذایی هر بیمار گرفته شد.

دکتر «جان کیم»، متخصص ریه و مراقبت‌های ویژه از دانشگاه ویرجینیا گفت: «ما دریافتیم سطوح اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتر پیش بینی کننده نتایج بالینی بهتر در فیبروز ریوی است.»

به طور خاص، افرادی که سطوح بالاتری از این ماده مغذی را داشتند، ریه‌های شأن بهتر می‌توانستند دی اکسید کربن و اکسیژن را مبادله کنند- فرآیندی که برای زندگی ضروری است. این مطالعه نشان داد که آن ها همچنین بهتر می‌توانستند بدون نیاز به پیوند ریه زنده بمانند.

هنوز مشخص نیست که امگا ۳ چگونه این مزیت را فراهم می‌کند یا اینکه آیا مصرف بیشتر این مواد مغذی موجود در غذا یا مکمل‌ها به بیماران کمک می‌کند.

مطالعات دیگر نشان داده اند که اسیدهای چرب می‌توانند نتایج را برای افرادی که با بیماری قلبی، لخته شدن خون و حتی برخی سرطان‌ها مبارزه می‌کنند، بهبود بخشد.

کیم گفت: «در مورد فیبروز ریوی، ما به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا مشخص کنیم که آیا اسیدهای چرب امگا ۳ خاصی وجود دارد که ممکن است مفید باشند و اگر چنین است، مکانیسم‌های اساسی آن ها چیست.»

منبع: خبرگزاری مهر

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.